7 isim öne çıktı

Sonuçlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve parti içinde ciddi bir endişeye sebep oldu; Erdoğan’ın hükümet kabinesinde değişiklik yapacağı öne sürülüyor. İddialara göre, 7 Bakanın istifasını sunacağı ifade ediliyor.

31 Mart’taki yerel seçimlerin olumsuz sonuçlarının ardından AK Parti, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı için bir araya geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleşecek olan toplantıda, yerel seçim sonuçlarının detaylı bir şekilde ele alınması bekleniyor. Kuruluşundan bu yana ilk kez ikinci sıraya gerileyen AK Parti’de, kötü sonuçların sorumluluğunun belirli isimler üzerinde tartışılacağı dile getiriliyor.

YENİLENME İDDİASI

Sonuçlardan sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine’de önemli değişiklikler yapacağı iddia ediliyor. Elipshaber’den Muhammed Vefa’nın haberine göre, Kabine’deki görev değişiminin ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan başlaması planlanıyor. Işıkhan’ın partililerle ve vatandaşlarla iletişimi konusunda ciddi eleştirilerin Erdoğan’a ulaştığı ifade ediliyor. Kamuoyunu derinden etkileyen bakanlığın, süreç yönetimindeki hataları nedeniyle parti içinde önemli tepkilerin konuşulduğu aktarılıyor.

OLUMSUZ BEKLENTİ

Kulisden sızan iddialara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da görevlerinden alınacağı ifade ediliyor.

Erdoğan’ın Adalet Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı’nın performansından tatmin olmadığı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın istifalarını sunmalarının beklendiği söyleniyor.

Beklenmedik bir gelişme olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin görevden alınarak partiye katılacağına dair söylentiler var. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de Kabine revizyonunda adının geçtiği konuşuluyor.

O LİSTE

İddialara göre AK Parti’de “görevden affı” istenilen isimler;

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Ticaret Bakanı Ömer Bolat

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.